diumenge, 17 de juliol del 2011

Exòtics més que exòtics: els gossets de les praderies

Un gosset de les praderies de cua negra (Cynomys ludovicianus).


Els gossets de les praderies (Cynomys spp.) són mamífers de l'ordre dels rosegadors que originariament viuen a les praderies de l'oest d'Amèrica del Nord. Viuen en colónies i fan uns 30 cm d'altura i pesen uns 700-900 g. L'espècie que més comunmnet es manté en captivitat és el gosset de les paderies de cua negra (Cynomys ludovicianus) i el caràcter sol ser molt diferent depenent de l'individu. PEl que fa a longevitat, els mascles solen viure uns 14 anys i les femelles uns 12 anys. 

Les mides recomanades per la gàbia són al voltant d'uns 60cm x 60 cm x 90 cm i millor si és de dos nivells connectats per un tub de PVC per on pugui passar l'animal. Ha de tenir material de roba per fer-se el llit i pot ser bo que tingui alguna joguina. Vigilar no tenir la gàbia a ple Sol ja que són bastant sensibles a patir cops de calor. 

Són animals herbívors que en la natura mengen diverses plantes (Opuntia spp., Chrysothamnus spp., etc.) i en captivitat es poden alimentar amb fencs diversos, però que en algunes ocasions poden arriba a menjar insectes o fins i tot realitzar canibalisme amb les cries. Els gossets de les praderies petits necessiten ser alimentats amb papilla (segons un article de J.L. Hoogland et al. amb una barreja d' 1/4 de llet de cabra, 1/4 de boniato i 2/4 d'aigua). 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada