dimarts, 19 d’abril del 2011

Què dius que és?: Tortugues terrestres 1

Avui innaugurem aquesta secció que pretén ajudar a l'identificació i diferenciació de les espècies d'animals exòtics més freqüentment mantingudes com a animals de companyia.
Comencem amb una petita guia per diferenciar les espècies de tortugues terrestres que solen ser les que es veuen majoritàriament a Catalunya. Més endavant seguirem amb les altres espècies que solen tenir a la resta de llocs.

Tortuga mediterrània (Testudo hermanni
S'assembla molt a la tortuga mora (T. graeca), però es diferencia d'aquesta bàsicament per l'absència d'espolons a les cuixes i la presència de dues plaques supracaudals a la closca.


Tortuga mora (Testudo graeca
Molt semblant a la tortuga mediterrània (T. hermanni), però aquesta només té una placa supracaudal i a més presenta dos espolons esmolats a la zona de les cuixes.


Tortuga lleopard (Stigmochelys pardalis)
Quan aquesta tortuga és petita es diferencia molt fàcilment pel patró de les taques de la closca. Cada placa queda delimitada per un anell negre (fet que li dóna el nom a l'animal). Quan es fa gran, aquest color es dispersa per la placa. El color de la placa és bastant més clar que en les altres tortugues. La closca és bastant bombejada i es distingeixen molt bé els anells de creixement.


Tortuga carbonera (Chelonoidis carbonaria)
És una tortuga més gran i allargada que les anteriors. El color negre amb taques grogues al mig de cada placa i les escates de color vermell a la cara i extremitats anteriors l'identifiquen. 


Tortuga estrellada (Geochelone elegans)
Aquesta inconfusible tortuga té la closca molt bombejada i el centre de cada placa està molt elevat (no confondre amb piramidisme) . A la closca és molt fàcil distingir els anells de creixement i se li forma un dibuix radial en forma d'estrella que li dóna el nom.  






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada