diumenge, 6 de febrer del 2011

Com mantenir una iguana verda (Iguana iguana) a casa

Un bonic exemplar d'iguana verda (Iguana iguana)
L'iguana verda (Iguana iguana) és originària d'Amèrica central i del sud i habita en zones amb arbres i vegetació espessa sobretot. Arriben a una mida d'uns 1,65 metres (representant la cua la meitat d'aquesta longitud), encara que els mascles són més llargs que les femelles. Té hàbits diurns i mai realiza una vertadera hivernació. Dormen de dia i ho fan preferiblement enllocs elevats. 

El terrari ha de ser de planta vertical per tal de cobrir les seves necessitats com a espècie arborícola que és. La decoració es pot fer amb arbres o troncs perquè hi pugui trepar i també ha d'incloure refugis i zones d'exploració. El substrat pot ser d'herba articial, torba, escorça o terra vegetal (és aconsellable que afaboreixi el gastat de les ungles). És necessària una font de llun UV de 5-10% d'emissió. La font de calor ha d'estar a la part alta del terrari i ha d'arribar a uns 29-32 graus centígrads. La humitat ambiental ha de rondar el 80%. Cal tenir en compte que la longitud del terrari ha de ser d'unes 1,5-2 vegades la longitud de l'iguana. Per una iguana adulta es recomana una alçada d'uns 180 cm. 

Pel que fa a l'alimentació, ha de ser el màxim variada possible però assegurant que els ingredients principals són vegetals rics en calci (principlament fulles i verdures i en menor quantitat hortalisses, fruites, llegums o altres vegetals). Els aliments bàsics són les verdures (bledes, alfals, escarola, canonges, rúcula, tomàquet, dent de lleó, pastanaga, etc.). També se li poden oferir flors i poques quantitats d'arrós bullit, llegums, gespa, etc. Existeixen pinsos formulats per iguanes en creixement i adultes (no obstant, la seva qualitat pot ser molt variable). S'han d'evitar els pinsos de gos i gat i en general quantitats importants de proteïna animal. Si refusen el pinso, es pot provar de barrejar-ne una mica amb menjars rics en fibra i poc suculents.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada